REPO100lla nauru raikui ja huuto kaikui

Hankasalmen Eräsen leirialuetta lähestyessä kuuluu jo kaukaa iloinen nauru ja huuto. Ollaan selvästi partioleirillä. REPO100-leirillä tulee ensimmäisenä vastaan joukko nauravia nuoria. Käynnissä ollut roolipeli on saanut osallistujat riehaantumaan ja samalla tutustumaan partion historiaan. Mafekingin taistelussa britit ja buurit etsivät timantteja vastustajien puolilta johtajiensa johdolla. Taistelu päättyy suureen jöijösotaan, jonka päätteeksi julistetaan rauha. ”Ärräpee, ärräpee, kaikki esteet läpäisee” kajahtaa ilmoille komeasti rauhan merkiksi.

REPO100-leiri keräsi 26.–30.7. kaikkiaan lähes sata partiolaista metsään juhlistamaan Reippaiden Poikien satavuotiasta taivalta. Leirillä mukana olivat myös Harjun Partiotytöt. Reippaita Poikia mukana oli sudenpennuista aikuisiin ja sisupartiolaisista konkareihin.

Sadassa vuodessa maailma ja sitä myöten myös partio on ehtinyt muuttumaan melkoisesti, mutta perusajatus toiminnassa on pysynyt samana. Yhdessä tekeminen ja luonnossa liikkuminen ovat toiminnan ytimessä edelleen. Niinpä REPO100-leirikin oli monella tapaa perinteinen partioleiri. Ohjelmassa olivat iltanuotiot, kädentaidot ja leiriolympialaiset. Roolipelin lisäksi pelattiin porukalla Afrikan tähteä, taisteltiin vartioittain kokkisodassa ja vierailtiin läheisellä maatilalla. Aikuisiakaan ei unohdettu. Illalla Revontuli kutsui keilaamaan ja olipa johtajilla omat leiriolympialaisetkin hiljaisuuden jo alettua.

Ennen leiriä leirin johtajat Atte ja Tuija vierailivat radio Kompassin haastateltavina. Jutun voit lukea ja haastattelun voit kuunnella radio Kompassin sivuilta.

Kuvia leiriltä löydät Reippaiden Poikien Facebook-sivulta ja Instagramista